WordCampEU 2013

wordpress-logo00Afgelopen weekend ben ik weer prettig geïnspireerd tijdens de eerste WordCamp Europe in Leiden. Al jaren komen WordPress gebruikers bij elkaar om hun kennis en ervaring uit te wisselen. Op kleine schaal, in Meetups, en op landelijk en continentaal niveau in WordCamps. Dit was de eerste voor Europa. Met natuurlijk bezoekers uit Europa en uit de VS, waar het allemaal begonnen is. En ook uit Israel, Australië, Japan en Canada. En allemaal trots dat op dit moment zo’n 20% van de wereldwijde websites met WordPress is gebouwd.

De spaarzame foto’s die ik genomen heb zijn van te slechte kwaliteit om hier te vertonen. Op de website van WordCampEU komt veel materiaal beschikbaar.

Op verzoek ga ik hier wat samenvattingen plaatsen voor enkele belangstellenden die er niet bij konden zijn. Om te beginnen over veiligheid, over de afscherming van websites tegen ongewenst gebruik. Tijdens deze WordCamp is me duidelijk geworden dat de stroperigheid die in aantal websites van de School voor Journalistiek zit niet alleen te maken kan hebben met grote bestanden maar ook veroorzaakt kan worden door onbevoegden die ‘onze’ webserver gebruiken.
En dat wil niemand. [buiten de illegale gebruikers en organisaties als de NSA]

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s